EVO-LUMEN


EVO-LUMEN is een expositie over de evolutie van licht in kunst en design. Er worden werken getoond van Titia Ex, Jeroen Henneman, Har Hollands,Bruce Nauman, Jan van Munster en Nicolas Schöffer en vele anderen. 

EVO-LUMEN toont meer dan 100 lichtkunstwerken, vier documentaires en vele historische verlichtingsproducten. Gezamenlijk vertellen zij het verhaal vanaf ‘The Big Bang’ hoe de mens startte met het maken van vuur, fakkels, gas- en gloeilampen, tot en met de ontwikkeling van interactieve LED-verlichting.

Gasverlichting maakte steden, na zonsondergang, toegankelijk en veiliger en het elektrische licht stelde mensen in staat om ‘s avonds te studeren, te werken, te winkelen en uit te gaan. Met als resultaat dat de productiviteit en het welzijn met sprongen vooruit gingen in de 19e eeuw.

Tegenwoordig is LED-verlichting belangrijk in het gevecht tegen de opwarming van de aarde. Zodra alle traditionele verlichting is vervangen door LED’s, kunnen we de aarde vijf keer verlichten met dezelfde energie die we op dit moment gebruiken. Bovendien kunnen interactieve LED’s  oplossingen bieden voor verkeersproblemen en helpen steden leefbaarder te maken.

EVO-LUMEN in samenwerking met Van Abbe Museum, Evoluon, Light Art Centre, NEMO, Philips Historic Products en anderen. 

Wanneer

  • dagelijks t/m 19 november 201714.00 - 20.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Reviews

Terug naar overzicht