Algemene Informatie over Uit in Eindhoven

 

Uit in Eindhoven is dé uitgever van een compleet en actueel stadsprogramma voor kunst en cultuur voor Eindhoven en omstreken.

Uit in Eindhoven vermeldt het programma van vele Eindhovense culturele organisaties. Structureel van meer dan 30 partijen en maandelijks nog een aantal extra incidentele activiteiten en evenementen.

Buiten de functie van uitgever voor het Stadsprogramma Kunst & Cultuur heeft de stichting Uit in Eindhoven ook een verbindende rol tussen de culturele instellingen van Eindhoven en omgeving. Alle activiteiten zijn erop gericht deze instellingen zo goed mogelijk met communicatie te ondersteunen, met het oog op programma én met het oog op samenwerking.

De stichting geeft elk jaar 11 edities uit van een krant op A3-formaat, die de meest complete kunst- en cultuuragenda van de regio bevat. Deze krant heeft een oplage van 42.000 stuks, waarvan 9.500 stuks wordt verspreid via honderden verdeelpunten in Eindhoven en omstreken, van culturele instellingen tot wachtkamers en horecagelegenheden tot openbare gebouwen. De overige 32.500 stuks worden huis-aan-huis in op cultuurminnendheid geselecteerde straten in Eindhoven en Waalre. 

Binnen Nederland is uniek dat de Eindhovense culturele instellingen zélf kiezen voor dit gezamenlijke communicatiekanaal, op eigen initiatief en zonder steun van de gemeente. Daar zijn we hartstikke trots op en dit willen we graag behouden!