Fietsen in Eindhoven


In Eindhoven fiets je moeiteloos afwisselend door het groen, langs historische plekken, over industrieel erfgoed en geniet je van Eindhovense hoogstandjes op het gebied van technologie. Een aantal van de highlights in Eindhoven op het gebied van fietsen:

Hovenring

Hoog boven het verkeer fietsen over een zwevende fietsrotonde. De Hovenring is een met kabels aan een pyloon hangende fietsrotonde met een doorsnede van maar liefst 72 meter, boven een kruising in één van de verbindingswegen tussen Eindhoven en Veldhoven.

Door deze bijzondere, exclusieve constructie kunnen fietsers en voetgangers ongehinderd van Eindhoven naar Veldhoven, van Meerhoven naar De Hurk of welke richting dan ook. Ook 's avonds, als de brug spectaculair verlicht is. Je vindt de Hovenring tussen knooppunt 18 en 16.


Van Gogh-Roosegaarde fietspad

Unieke combinatie van design en erfgoed in het innovatieve, oplichtende Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Geïnspireerd op het wereldberoemde werk De Sterrennacht van Vincent van Gogh, ontworpen door Designer Kunstenaar Daan Roosegaarde en met speciale technologie ontwikkeld door Heijmans.

Het fietspad ligt in Eindhoven, net buiten Nuenen, in een gebied dat door Van Gogh in zijn werk is vastgelegd. Het fietspad is voor iedereen vrij toegankelijk. Bezoekers zullen in de schemering verrast worden door een ontwerp van duizenden lichtgevende, gekleurde steentjes. Een magische beleving.

Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is onderdeel van de Van Gogh Fietsroute, die is uitgeroepen tot Europese fietsroute van het Jaar 2016.

Rondje Eindhoven

Rondje Eindhoven voert je op de fiets langs vele mooie plekken in en rondom Eindhoven. De route komt door het groen, het centrum en het industriële erfgoed van Eindhoven. Je kunt Rondje Eindhoven in vier richtingen beginnen en kiezen uit een lengte van 20 tot 75 km. Rondje Eindhoven start bij Brandstore Eindhoven op het Stationsplein. 

Gelegen midden in het knooppuntensysteem is Eindhoven ook een goede uitvalsbasis voor een fietstocht in de regio. Aan de hand van het knooppuntensysteem stel je je eigen route samen. 

Download routekaart Rondje Eindhoven